Les persones amb autisme són contractades per a feines d’Intel·ligència Artificial (IA).

Cada vegada més empreses recluten persones amb autisme per a feines d’Intel·ligència Artificial (IA) mitjançant programes de contractació de neurodiversitat. Intel·ligència Artificial com a oportunitat laboral per a persones autistes, dislèxics o TDAH, així com aquelles amb altres diferències cognitives – poden tenir un paper clau per resoldre la crisi d’habilitats digitals que envolta la indústria tecnològica.

Intel·ligència Artificial com a oportunitat laboral

Les persones autistes són conegudes per ser pensadors altament analítics, amb un coneixement tecnològic excepcional i capaços de treballar durant llargs períodes en tasques repetitives d’IA, tot mantenint l’interès.

Les persones amb espectre autista també són conegudes pel raonament lògic i el reconeixement de patrons, cosa que les fa molt adequades per desenvolupar i provar sistemàticament models d’Intel·ligència Artificial (IA).

A Data.Barcelona volem oferir – a partir de la tardor d’aquest any 2023 – formació i capacitació especialitzada en Intel·ligència Artificial, Aprenentatge Automàtic i Ciència de Dades a persones amb diagnòstic d’autisme i altres perfils de neurodiversitat.

L’objectiu és crear un centre d’excel·lència a Barcelona, per aprofitar el ric ecosistema tecnològic de la ciutat, sempre necessitat d’incorporar nou talent amb coneixements especialitzats.

Volem que les persones neurodivergents siguin reconegudes pel valor únic que aporten. Però el següent pas és una formació generalitzada i el desplegament en funcions clau dins de la indústria tecnològica, on marcaran una diferència tangible.

El benefici serà enorme: les persones neurodivergents tindran més oportunitats d’ocupació, i les organitzacions podran resoldre la crisi de la manca de professionals amb competències digitals.

Per a més informació, contacti amb nosaltres a través del formulari de contacte.

Segons una nova investigació, els individus autistes puntuen un 10% més en capacitats tecnològiques clau

Les persones autistes poden tenir la clau per resoldre la crisi d’habilitats digitals, obtenint millors resultats que la població general en competències digitals clau.

Les persones neurodivergents (persones el desenvolupament neurològic de les quals està poc desenvolupat o sobre-desenvolupat, como ara amb autisme, TDAH i dislèxia) eren les més adequades per a les funciones de la indústria tecnològica, amb una puntuació un 10% superior a la de la població general.

(…) gairebé un terç (32%) de les persones neurodivergents obtenien una puntuació més alta en consciència espacial i un 10% en codificació de símbols digitals. Aquestes habilitat clau es tradueixen directament en carreres en els sectors d’enginyeria, TI i anàlisi de dades.

A més, es va trobar que les persones amb dislèxia puntuaven més en consciència espacial, una capacitat clau per a les carreres en l’administració de sistemes informàtics i l’experiència d’usuari.

Les persones autistes, dislèxics o TDAH, així com aquelles amb altres diferències cognitives, poden tenir un paper clau per resoldre la crisi d’habilitats digitals que envolta la indústria tecnològica.

Les persones neurodivergents estan molt poc representades quan es tracta d’ocupació. Però posseeixen l’aptitud i les habilitats necessàries que busquen els ocupadors.

A Data.Barcelona busquem un “impacte social” per reduir les barreres a l’accés a les carreres tecnològiques

La clau del nostre model de negoci d’impacte social és oferir oportunitats de millora i contractació a candidats de diferents grups de talent, centrant-nos en el seu potencial futur, no en la seva experiència passada.