Matthew Lerner elegit per a la Junta Directiva de la International Society for Autism Research

Matthew Lerner, professor associat de psicologia, psiquiatria i pediatria al Departament de Psicologia de la Facultat d’Arts i Ciències, i director d’investigació de la Stony Brook Autism Initiative, va ser elegit recentment a la junta directiva de la International Society for Autism Research (INSAR).

INSAR, l’organització científica professional líder mundial dedicada a avançar en la ciència de l’autisme, va anunciar els resultats de l’elecció internacional dels seus nous membres de la junta en la seva recent reunió anual celebrada a Estocolm, Suècia, que va incloure descobriments d’avantguarda en ciència de l’autisme i anuncis de premis anuals. Lerner també va ser escollit tresorer de l’organització.

Estic encantat de ser elegit tresorer de la International Society for Autism Research”, va dir Lerner. “Vaig ser elegit per a aquest paper amb la promesa de ser un bon administrador dels recursos d’INSAR i aprofitar aquests recursos per donar suport a la propera generació d’estudiosos, científics i auto-defensors de l’autisme”.

Els èxits de Lerner provenen de la investigació centrada en comprendre i ajudar els nens i adolescents amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH), que exerceix com a director del Social Competence and Treatment Lab, també anomenat “Laboratori Lerner”. També estudia el desenvolupament, l’avaluació i la difusió de nous enfocaments basats en l’evidència per millorar els reptes socials de les persones neurodiverses al llarg de la vida.

Lerner ha rebut diversos reconeixements i premis, inclòs del Biobehavioral Research Award for Innovative New Scientists (BRAINS) del National Institute of Mental Health (NIMH), el Early Career Research Contributions Award de la Socity for Research in Child Development (SRCD), i el David Shakow Early Career Award for Distinguished Scientific Contributions to Clinical Psychology de la Society of Clinical Psychology (APA Division 12). Ha rebut el premi Richard “Dick” Abidin Early Career Award i la beca de la Society of Clinical Child and Adolescent Psychology, i ha estat catalogat com un dels millors investigadors de l’autisme del món en una anàlisi de la investigació sobre l’autisme durant la darrera dècada.

Crec que un consell ben administrat és realment un tot més gran que la suma de les seves parts, que només augmenta escoltant de prop els seus membres, de la mateixa manera que molts dels nostres laboratoris i comunitats acadèmiques funcionen de manera més eficaç quan escoltem i seguim el líder d’aquells que es veuen més afectats pel nostre treball”, va dir Lerner. “La meva esperança és treballar de manera similar per avançar en un futur progressiu, inclusiu i rigorós per a la ciència de l’autisme”.

INSAR és una organització interdisciplinària que abasta la investigació biomèdica sobre l’autisme (incloent-hi la neurociència i la genètica) així com la investigació en ciències socials (incloent-hi psicologia, investigació d’intervenció i perspectives interculturals).

Llegit a:

Stony Brook University